Monday 24 January 2011

Tegelikult on too ju tore asi...

... saab maksud makstud (enamasti) jms. Ja..  imelik kyll... polegi vastumeelt hommikuti toole minna (kui just ei pea kell 8 alustama kui eelmine ohtu sai 10ni istutud), ja klientidele iga idiootse/laisa kysimuse ("kus teil koik need juustud on? mitte yhtegi ei nae" vanem naisteravhvas, ise samal ajal juustuosakonnas seistes. "Kahju kyll, juust on otsas" koik 20meetrit juustu mis sul nina all on) peale nakku ei kargagi. Ilma sarkasmita kusjuures.

Siin on igasugused invaskuutrit ja ATV-laadsed vanuriagregaadid igapaevane nahe. Ei maleta et eestis oleks elu sees nii palju invaliide ja kaimisraskustega vanureid nainud kui siin selle 2 aasta jooksul. Ilmselt pole asi nende mitte-eksisteermises vaid pigem igasuguse riigi/vallavalitsuse poolse toetuse puudumises puuetega jms inimestele/vanuritele. Voi siis et Eesti vanur on sarjast "kuidas karastus teras". Kaib kepiga. (Voi ei kai yldse?)
Samas, siin on igasugune toetussysteemide petmine suht tavaparane nahe, ma vaatan.

Suht huvitav "reality dokumentary" laadne asi jookseb telekast. Saints and scroungers. Ehk siis saatejuht avalikustab erinevaid abirahade pettureid, ja vastukaaluks siis need kellel oleks taielik oigus igasugusele toetusele, aga kes yhel voi teisel juhul seda ei saa, voi lihtsalt ei taotle. Ajab vihale kyll, moningad pole elu sees poolt paevagi ausat tood teinud, natuke valeavaldusi, sahkermahker, peotais lapsi.. ja kasseerib toetustena aasta jooksul sisse sama palju kui mina ja Nick kahepeale kolme aasta jooksul teeniksime. Maksud ja yyr makstakse ka kinni kusjuures. Lahe ju, eks :) Kogu see toetussysteem paistab  suht tasakaalust valjas olevat. Need, kes seda absoluutselt ara pole teeninud, saavad topetl, ja need kellel seda toesti vaja oleks, kasvoi murdosa sellest, ei saa kottigi. Ja immigrandid ja igasugused asyyli otsijad!!! Tule taevas appi noh!!! Said tasuta elamise+maksud Londonis, aga vingusid et pood on kaugel ja nii ei taha. Omavalitsus siis paigutas pere ymber VILLASSE yhes parimas linnaosas. Parast tuli valja et pereisa tegelikult kais tool ja teenis piisavalt, aga natuke vassimist ja pooleteistmilline villa eliitrajoonis mitte millegi eest. No mida kuradit! Sellised peaks koik yhiskondliku tood tegema panema ja siis kui oma "abirahad" tagasi on teeninud, kohe murimaale tagasi saatma. Hoolimata sellest et siin on kiirega lapsed taha tehtud et seelabi kodakondsus saada, siis ei saa ju sinna pahale kodumaale tagasi saata, human rights ikkagi. Human rights my ass!!!

Tana oli meil poes tore vanaonu :) Soitis oma skuutriga ringi- jalas kukekad dressipyksid, toasussid ja musta-neoonoranzitriibulised villased sokid mille kyljes suured helerohelised heegeldatud mommipead punaste lipusdega :D Made my day.

2 comments: